NYHEDER
Nyhed

En legende kommer til byen!

Billede
maj 8, 2017
af Morten Alfred Høirup

Den 18. maj 2017 spiller jeg en koncert på Flensborghus i forbindelse med festivalen folkBaltica.

Jeg skal spille dér sammen med Kristian Bugge, Mette Kathrine (Jensen & Bugge), og ikke mindst den gæve gamle spillemand Dwight Lamb.

Dagen efter, den 19. maj, spiller vi i Medborgerhuset Eckernförde, og den 20. maj spiller vi på Bartof Station på Frederiksberg i København.

83-årige Lamb er en kendt og respekteret violin-spillemand, fra Onawa i Iowa.

Men han er også specialist i dansk spillemandsmusik fra Vendsyssel, hvor hans morfar, Chris Jerup, oprindeligt levede som spillemand, indtil han i slutningen af 1800-tallet immigrerede til USA. Dwight har lært at spille det danske repertoire på toradet harmonika, af sin morfar.

“At besøge Danmark og se hvordan folk danser og bruger musikken dér, har været en af mit livs største oplevelser…”, fortæller den gamle, og fortsætter: “..det er fantastisk at de gamle melodier som jeg lærte af min bedstefar, og som I glemte i Danmark, nu får nyt liv og bliver brugt. Det er jo en masse rigtigt gode melodier!”

I forbindelse med at han er i Danmark, bliver Dwight udnævnt til Rigsspillemand ved et arrangement i Hofteatret på Christiansborg d. 16. maj. Se mere på: www.rigsspillemand.dk

Jeg indspillede for et par år siden et live-album på Højbystævnet sammen med Dwight og Jensen & Bugge, samt trombonespilleren Anders Ringaard. Der ud over har jeg kun spillet nogle få koncerter med Dwight og Jensen & Bugge i Danmark.

Men folkBaltica bliver den første festival hvor vi skal spille som band, og det glæder jeg mig allerede til – det er en ære at spille med Mr. Dwight Lamb!

Du kan se en sjov video med Lamb og Jensen & Bugge her! Og en anden med orkestret på Højbystævnet her!