NYHEDER
Nyhed

Fra kyst til kyst … i Canada

Billede
august 1, 2019
af Morten Alfred Høirup

Juli måned bød på en 3 uger lang og forholdsvis intens turne med projektet Scandinavian String Alliance, som består af den pan-skandinaviske violintrio Fru Skagerrak, og violin- og guitarduoen Kristian Bugge & Morten Alfred Høirup.

Vi spillede koncerter på både den canadiske vest- og østkyst, koncerter som dels præsenterede trioens materiale, og dels duoens materiale. Men vi startede turen med en hjemmekoncert i Seattle, og her oplevede jeg mit livs første jordskælv. Det målte 4,6 på richterskalaen, og var kraftigt nok til at vække mig af min søvn midt om natten, og det havde jeg alligevel aldrig prøvet før.

The Bucharts Garden nær Victoria på Vancouver Islands – her spillede vi mens solen sænkede sig. En rigtig god oplevelse .

Turneen med Scandinavian String Alliance var spændende fordi vi kom til at lære hinanden ret godt at kende som musikere og mennesker, og fordi vi fik udviklet et repertoire sammen. Blandt højdepunkterne var koncerten i blomsterparken Bucharts Gardens nær Victoria på Vancouver Island i vest, som bød på en smuk solnedgang og et dejligt medlevende publikum, og koncerterne på Stan Rogers Folk Festival i den lille fiskerby Canso, Nova Scotia på den canadiske østkyst, hvor vi mødte og delte scene  med canadiske og skotske musikere.

De kommende måneder vil vise hvad fremtiden byder på mht. til projektet her, det har i hvert fald været et privilegium at spille med de fine unge spillefolk, og super hyggeligt at lære dem at kende via et skarpt og ambitiøst projekt som dette.

Og Canada i sig selv er et fantastisk land at turnere i, det er jeg slet ikke færdig med, det er helt sikkert.