NYHEDER
Nyhed

HVEM KATTEN ER BORCHER MADSEN??

Billede
november 23, 2014
af Morten Alfred Høirup

Borcher Madsen blev født i 1815 i Væggerløse på Falster, han giftede sig og flyttede til Nykøbing hvor han virkede som Musikdirektør i mange år, indtil sin død i 1897.

Vi kender til omkring 100 melodier fra hans hånd, og på foranledning af Frede Nielsen fra Højreby Spillmandslaug, har duoen “Jensen & Bugge”, dvs. Mette Kathrine Jensen (Harmonika) og Kristian Bugge (Violin), udvalgt 16 melodier, som vi derefter har arrangeret for violin, harmonika og guitar, og indspillet i Soundscape Studio hos Louise Nipper på Frederiksberg.

Der er tale om ganske varieret dansemusik, polkaer, valse, hopsaer, menuet, rheinlænder og reels, melodier med titler som “Slid din Tid”, “Efterårsvalsen”, “Vilhelmine Polka”, “Fanny Polka”, “Grevindens Menuet” osv.

Albummet udkommer i sommeren 2015 på 200-året for Borcher Madsens fødsel, sammen med en Borcher Madsen-nodesamling, og følges op af en række koncerter rundt om i Danmark.

Men allerede den 27. november 2014 spiller Jensen & Bugge + Høirup en koncert med en del Borcher Madsen melodier på Riksscenen i Schous Kulturbryggeri i Oslo, Norge, og den 29. november spiller trioen sammen med Sonnich Lydom (harmonika, mundharpe), Malene Beck (piano) og Anders Ringaard (trombone), til Thy bal i  forbindelse med Danish Music Award Folk’s Galla Fest i Jazzhouse i København.

Jensen & Bugge + Høirups samarbejde strækker sig efterhånden nogle år tilbage, og trioen har spillet til dans og koncert rundt omkring i Danmark, og i den franske del af Canada. Følg med her på siden eller på www.jensen-bugge.dk

(Foto: Jensen & Bugge + Høirup i Frederiksberg Have november 2014)