NYHEDER
Guitarundervisning på den sjove måde

Lær at spille folkemusik på guitar

Billede
juni 28, 2023
af Morten Alfred Høirup

Om du er begynder, øvet eller måske uddannet guitarist, som lige skal have et brush up med fokus på traditionel og  kontemporær folkemusik, det gør ingen forskel. Jeg giver gerne privatundervisning. Jeg har bl.a. erfaring fra Syddansk Musikkonservatorium hvor jeg har været tilknyttet on and off igennem årene, og hvor jeg lige nu er hovedfagslærer i guitar på Folkemusiklinjen.

Jeg har i årenes løb undervist på bl.a. Sibeliusakademiet i Helsinki og Syddansk Musikkonservatorium. Desuden har jeg flere gange spillet på den finske Haapavesi Folk Music Festival, og i den forbindelse undervist på det fem dage lange intensive sommer musikkursus som løber op til festivalen. Herudover har jeg løbende givet forskellige former for workshops og master classes på festivaler rundt i verden, bl.a. i Canada og i Australien.

Jeg underviser i det man kunne kalde 'folkemusikguitar', det vil sige i alt fra backing-teknik og 'swing' i traditionel dansemusik, til kontemporær og gennem arrangeret koncertmusik. Jeg har desuden masser af erfaring i at akkompagnere mine egne og andres sange. Jeg er komponist og kan hjælpe hvis du gerne vil arbejde med at skrive din egen musik.

Jeg underviser ved hjælp af gehør. Ikke noder. Jeg giver til gengæld gerne undervisning i hvordan du husker melodier og arrangementer udenad, hvis du er vant til - og måske endda afhængig af - at spille efter noder.

Jeg underviser altså i grundlæggende teknik, i melodispil, og i traditionel og kontemporær backing og rytmespil. Vi arbejder med fokus på traditionelle rytmer som vals, jigs, trekanter, firtur, reels, mazurka, schottish, polsk, bourrée, polka og den hurtige danske hopsa. Desuden kan jeg hjælpe dig med at udvide dit repertoire af musik som du kan spille på din guitar.

Det er vigtigt at vi har det sjovt imens vi arbejder, så vi tager det roligt, men husker målet, nemlig at du skal blive bedre på dit instrument.

Undervisningen foregår i min lejlighed på 4. sal i Smallegade på Frederiksberg. i København

Priser: 550 kr. for en times undervisning (Anbefalet til voksne), og 500 kr. for 45 min (Anbefalet for børn)

Kontakt mig  på mortenalfred@gmail.com eller ring på +45 21676913