NYHEDER
Nyhed

North West Folk Life – en hyldest til kulturel mangfoldighed!

Billede
maj 20, 2017
af Morten Alfred Høirup

I dagene 26. til 29. maj besøger jeg for 5. gang den kæmpestore NorthWest FolkLife Festival 2017, i Seattle WA på den amerikanske vestkyst, en af verdens største folk- og verdensmusikfestivaler.

Festivalen hylder den kulturelle mangfoldighed på den amerikanske vestkyst, og trækker ikke mindre end 250.000 besøgende, som oplever og interagerer med omkring 5.000 kunstnere fra 5 tilstødende stater.

Den 46. udgave af NorthWest FolkLife løber som sædvanligt af stablen midt i Seattle by, under “Space Needle”, Seattles berømte vartegn. På deres hjemmeside skriver festivalen:

“The Northwest Folklife Festival is the place to learn, to dance, to play, to try something new, and to discover arts and cultures that inspire celebration of one another and our big neighborhood. From yodeling to beatboxing, square dancing to Bollywood, – the Northwest Folklife Festival celebrates the global traditions of local, independent artists.”

Jeg har som sagt spillet på festivalen før med bl.a. violinist Harald Haugaard og med min gamle ven og kollega, violinist Ruthie Dornfeld, (American Café Orchestra), som i øvrigt selv bor i Seattle.

Ganske særligt for mig er det imidlertid at jeg i år spiller på festivalen sammen med den danske violinist Kristian Bugge. Vi har spillet duo før, men aldrig udenfor Danmark, og jeg ser frem til at spille vores blanding af traditionel og nykomponeret musik sammen med Kristian, ind imellem assisteret af såvel Ruthie Dornfeld som Kristians livspartner, den amerikanske Métis violinist Jamie Fox.

Få mere at vide på festivalens hjemmeside: www.nwfolklife.org, og se en video om festivalen her – den varer ca. 10 minutter: