NYHEDER
Nyhed

Nye venskaber og gamle kirkerum

Billede
september 1, 2019
af Morten Alfred Høirup

Tak til arrangører og publikum på den tyske Windros Folk Festival, og efterfølgende i den lille håndfulde spillesteder som den amerikanske violinist Ruthie Dornfeld og jeg besøgte, på vores 14 dage lange tur i Tyskland og Danmark her i september.

Det var en stor fornøjelse at deltage i dette års festivalorkester på den lille eksklusive Windros Folk Festival i Schwerin, og en ære at dele scene med folk som den engelske saxofonist Jo Freya, de to tyske musikere Ernst Poets (concertina) og Wolfgang Meyering (mandolin og mandocello), den amerikanske cittern-spiller Doc Rossi. Tre dage super hårdt arbejde, med øvning fra 10:00 til 17:00 hver dag, samt koncerter hver aften, men belønningen ligger i de gode møder med internationale kollegaer, og et begejstret publikum.

Fredag aften spillede vi f.eks. en time til dans i samarbejde med Jan Budweis, som denne aften havde ladet harmonikaen blive på hotellet, og til gengæld hjalp os med at arrangere et sjovt bal, for alle de mange fremmødte dansere i alle aldre. Det var et brag af en dans – kort, intens og for fuld udblæsning!

Dragør Kirke – vi spillede vores første koncert sammen i starten af 80’erne i netop Dragør. Længe siden!

I den østtyske by Stadt Hagenow gav vi koncert i den gamle synagoge, og i Danmark spillede vi bl.a. i henholdsvis Vejstrup Valgmenighedskirke ved Svendborg, og Dragør Kirke. Der er ingen tvivl om at netop disse kirkerum passer godt til vores musik, og den form for spillesteder vil afgjort ligge højt på vores ønskeliste, når vi planlægger fremtidige turneer i Europa.

I den kommende tid helliger jeg mig en række koncerter i Danmark, ikke mindst med sangerinden Mia Guldhammer. Vi skal bl.a. spille på Aarhus Folk Festival og i Huset i Hasserisgade, Ålborg.

I November går turen så til Seattle og omegn sammen med Ruthie – men mere om det senere…