NYHEDER
Nyhed

På vej mod lysere tider

Billede
december 31, 2020
af Morten Alfred Høirup

Det er tideligt nytårs aften 2020-21, i min ovn står en marrokansk tagine og simre med et lækkert vegansk måltid som jeg ser frem til at spise lidt senere på aftenen, i køleren står en flaske København Kombucha brygget på Oolong te som skal gøre det ud for aftenens champagne, og på Spotify synger den milanesiske mezzo sopran Cecilia Bartoli Rossini.

Min yngste søn Carl Alfred flyttede i efteråret til Valby sammen med sin kæreste, og forbereder sig i disse dage på de sidste måneder i 3G på Frederiksberg Gymnasium. Min ældste søn Svend Alfred var lige hjemme i et par måneder i efteråret, inden han sejlede via Polen til Berlin for at arbejde dér. I skrivende stund er han på vej til Portugal for at arbejde på et lille skibsværft i nærheden af Lissabon. Begge drenge er glade trods alle udfordringer, og jeg er meget stolt af dem begge.

Det har som bekendt været et besynderligt år med politisk uro bl.a. i det amerikanske, og corona virus over hele verden med deraf følgende stop for stort set al rejse- og turnéaktivitet.

Jeg tror det er første gang i 35 år at jeg ikke har været unden for Danmarks grænser i et helt år, og selvom jeg ikke rigtig savner især lufthavnene og flyveturene, så savner jeg alligevel at komme rundt med min musik og møde mine danske og udenlandske venner og bekendte.

Jeg har brugt tiden på at udvikle, tilrettelægge, indspille og redigere podcasts om folkemusik, på at komponere og indspille musik, og på at forberede mig på at tiderne bliver bedre, så vi igen kan komme ud og spille vores musik.

Hvis du vil høre nogle af de podcasts jeg har produceret i RadioFolk.dk-regi, så kan du bl.a. høre aktualitets podcasten Katten i Sækken her. 

Katten i Sækken handler om den danske folkemusikscene lige nu, og er udkommet en gang om måneden stort set siden 2014, og det fortsætter den med i 2021, støttet økonomisk af bl.a. genreorganisationen Tempi og Statens Kunstfond. Tak for det!

I begyndelsen af 2021 udkommer også de første afsnit af podcasten ‘Inspiration – hvor kommer musikken fra?’, som handler om at skrive sange og musik, om håndværket og om inspirationens kraft. Den er støttet af Koda Kultur. Det takker vi også for!

Vi har allerede produceret de første to afsnit af Inspiration, og venter på nyt i håb om at vi kan optage det tredje afsnit som bliver med sangskriver MC Hansen i Copenhagen Folk Club d. 20. januar. Hvis vi kan få lov for den kattens corona-virus. (Artiklen fortsætter efter videoen).

2020 var også året hvor sanger og perkussionist Mia Guldhammer og jeg skulle have indspillet vores debutalbum live på festivalen Musik over Præstø, men de danske festivaler blev jo som bekendt aflyst, og vi er nu gået i gang med at indspille hos Louise Nippers i hendes Soundscape Studio på Frederiksberg med et hold fantastiske gæstemusikere.

Videoen herover indspillede vi i november i fængslet som ligger op af den gamle kirke på Kastellet på Østerbro i København. Vi synger og spiller den gamle ‘Hyttevisen’ sammen med den dejlige sopran saxofonist Charlotte Andersson, som også vil spille på vores kommende album.

Hvis du skulle have lyst til at få mere at vide om projektet, og måske støtte os ved at bestille og betale et eller flere kopier af albummet på forhånd, så klik her!

Vi regner med at vores debutalbum ‘Tral, Tråd & Tradition’ kan udkomme i foråret 2021, og det glæder vi os selvfølgelig helt vildt til.

Nu venter vi bare alle sammen på at det ny år vil bringe glæde, håb og forholdsvis normale tilstande så vi kan komme ud og spille og synge og danse allesammen. Og med dette uskyldige men dybfølte ønske for det nye år, siger jeg hermed farvel og på gensyn derude hvor musikken lever. Nu er det spisetid. Vi ses!