NYHEDER
Nyhed

Tusind tak for året der gik og velkommen til 2020

Billede
december 22, 2019
af Morten Alfred Høirup

2019 har egentligt været et vildt år, kan jeg se nu hvor vi nærmer os årsskiftet. Men det har også været givende. Her er nogle af højdepunkterne set med mine øjne:

Året der gik har budt på adskillige turnéer i USA, Canada, Tyskland og Danmark med forskellige danske og internationale bands.

Det har været spændende og som altid dybt meningsfuldt at møde og spille med – og ikke mindst for – meget forskellige mennesker, som har det tilfælles at de har et nært forhold til (dansk) folkemusik.

Og så har jeg sammen med gode kollegaer modtaget to for os væsentlige priser, nemlig en DMA Folk/World Award i kategorien ‘Formidling’, og en OOaward i kategorien ‘Access’. Begge på vegne af online platformen RadioFolk.dk, og begge med begrundelsen at vi holder fanen højt og leverer public service hvor andre medier fejler, og ikke giver genren den opmærksomhed den fortjener. Og det er fuldstændigt bevidst fra vores side. Vi kan og vil ikke accepterer at man ignorerer alle de mange danskere, som har et tæt forhold til denne her del af dansk kultur.

I den forbindelse er jeg stolt af at jeg i 2019 – med støtte fra bl.a. Rosa, Tempi, Statens Kunstfond, DJBFA og Mediehaven – har produceret og leveret 12 afsnit af podcasten Katten i Sækken, otte afsnit af podcasten Folk Live og to afsnit af podcasten Spillefolkenes Hemmeligheder til RadioFolk.dk, samt et 20 min. langt indslag om den danske folkemusikscene til The Music Planet på BBC Radio3. Flere afsnit og podcasts er på vej, det garanterer vi for.

Sammen med den amerikanske violinist Ruthie Dornfeld, som jeg har spillet med siden 1985, deltog jeg i den tyske Windros Folk Festival. Her spillede vi i det til lejligheden sammensatte festival band, sammen med gode kræfter fra England, Tyskland og USA.

Endelig blev 2019 også året hvor Mia Guldhammer og jeg startede vores duo Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup.

Vi spillede bl.a. på Musik over Præstø Fjord, Aarhus Folk Festival, Huset i Hasserisgade (Ålborg), Musikhuset Aarhus, Die Alte Synagoge (Hagenow, Tyskland) og i Neues Teater (Emden, Tyskland).

Det har været en uddelt fornøjelse, og super spændende at arbejde med at bygge et repertoire op med danske sange og melodier sammen med Mia. Og det fortsætter i det nye år (Se kalenderen her på siden).

På vej hjem fra en 3 uger lang sommerturné i USA og Canada, forsvandt min håndbyggede William Laskin-guitar i en eller anden lufthavn. Mand, var jeg glad da jeg fik den igen efter en uges tid

I 2020 er der dels konkrete planer om mange flere koncerter og om et debut album med Mia Guldhammer, og forhåbentligt bliver det også til koncerter og flere optagelser med ny-komponeret musik med Ruthie Dornfeld.

Desuden er vi i gang med yderligere podcasts om den danske folkemusikscene i RadioFolk.dk-regi – bl.a. har vi jo et fornemt jubilæum når vi i juni udgiver afsnit nr. 75 af Katten i Sækken – en podcast med fokus på den danske folkemusikscene lige nu.

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup, officielt pressefoto taget af Jes Paul i min søsters køkken på Fyn i 2019.

Og så er der selvfølgelig en masse spændende ting i støbeskeen som jeg ikke kan fortælle om endnu, men mere om det senere.

Nu vil jeg ønske alle en dejlig jul og et fantastisk 2020. Vi høres ved 🙂