NYHEDER
Nyhed

40 års sang og musik med far og søn!

Billede
marts 12, 2017
af Morten Alfred Høirup

Så vidt vi husker (!) så var det i 1977, da jeg var 16 år gammel, at jeg startede med at spille offentligt med min far Fin Alfred Larsen.

I starten var jeg reserve i Den Røde Lue – min fars ret aktive og pænt venstreorientede agitations- og danseorkester, men jeg spillede også skolekoncerter og den slags med bl.a. Ejnar Kampp (Tingluti).

Snart kom jeg med i Fin Alfreds Bryllupsorkester, hvor jeg havde den fornøjelse at lære håndværket som balmusiker af og med folk som Hans Leonardo Pedersen (sax, fløjte), Ole Sterndorff (banjo), Anders Hofset (kontra-bas), og mange, mange flere.

Siden rejste vi rundt som duo og trio med Fin Alfreds enorme repertoire af håndværkersange, soldatersange, landarbejdersange, kærlighedssange, sjove sange osv. I den forbindelse modtog vi en Danish Music Award i kategorien “Årets Danske Visealbum 2002”, for albummet “Skæmteviser og håndværkersange fra København og omegn”, hvilket førte til endnu flere koncerter over det ganske land.

Og vi spiller stadig sammen her 40 år efter, og det med stor fornøjelse. Vi har tænkt os at blive ved indtil den dag, hvor vi hellere vil sidde ved en pejs og drikke portvin og snakke om gamle dage, og det bliver ikke lige foreløbig, kan jeg godt garantere!

Her er nogle af de sjove steder vi har spillet i årenes løb:

Tønder Festival, Ballerup Kræmmermarked, Eventyrenes Klub i Nyhavn, Godtfolk Festival på Fanø, Ullerup Kræmmermarked, Nørrebro Spilletræf, Visens Venner i Kirsebærhaven, Spøttrup Middelaldermarked, Halkær Festival, Kerteminde Havn, Dragør Festival, Arbejdermuseet, Land og Folk Festival, Amagermuseet, Nørrebro Festival, folkBaltica (D), Høstfest i Bonderup, Copenhagen Folk Club, Musik over Præstø Fjord, Hagges Musikpub, Skagen Festival, Bardentreffen Nürnberg (D) osv.

Yderligere info på: www.finalfred.dk