NYHEDER
Et arrangement til fordel for RadioFolk.dk

En helt særlig aften med dansk folkemusik

Billede
september 25, 2023
af Morten Alfred Høirup

Pressemeddelelse

En helt særlig aften med dansk folkemusik og -sang

Danske folkemusikere skaber lys og glæde i en mørk tid

UPDATE 28.10.23: KONCERTEN ER UDSOLGT!

Mandag d. 20. november kl. 19:30 bliver der lys, sang og musik i Metronomen på Godthåbsvej 33 på Frederiksberg, lige ved Aksel Møllers Have Metrostation. Her sætter et usædvanligt udsøgt hold danske folkemusikere hinanden stævne for at synge og spille, og i øvrigt skabe en hyggelig aften sammen med publikum i en travl og mørk tid.

I forskellige konstellationer præsenterer de optrædende traditionelle dansemelodier og sange, såvel som spritnyt materiale. Koncerten vil som udgangspunkt være akustisk. Vært: Morten Alfred Høirup. Billetter koster 150 kr. + evt. gebyr. Alle er meget velkomne!

Billetter til koncerten og lodtrækning om festival armbånd til bl.a. Tønder Festival: https://billetto.dk/e/en-helt-saerlig-aften-med-dansk-folkemusik-billetter-865438

Alle betalende gæster får nummererede billetter i døren, og vi trækker lod om gratis billetter til bl.a. Tønder Festival, Nordic Folk Alliance, Musik over Præstø Fjord Festival, Nordic Folk Festival på Livø, Godtfolk Festival på Fanø, og mad- og ølbilletter til Fannikerdagene også på Fanø.

Alle indtægter går ubeskåret til den lille nonkommercielle medieplatform RadioFolk.dk

Musikken på Metronomen 19:30 – 23:00

1.) Den 84-årige københavnske visesanger og spillemand Fin Alfred Larsen (Sang, harmonika) modtog i sommeren 2022 Musik over Præstø Fjords Visepris. Han har hele sit liv samlet på sange, og på denne aften får vi nogle af de mere underfundige og humoristiske af slagsen, har han lovet.

2.) Tjavsmose Trio spiller traditionel dansemusik som den 76-årige ’Hopsamester’, violinist og rigsspillemand, Hans Jørgen Christensen, har fra sin læremester, Evald Thomsen og fra Svenske Niels. Hans Jørgen har bl.a. spillet i orkestrene Med Kærlig Hilsen, og Evald Thomsens Spillemænd, og på den her aften kommer han med familieorkestret Tjavsmose Trio, som udover ham selv, består af datteren Maja Linde Christensen (Violin) og svigersønnen Christopher Davis Maack (Violin)

3.) Strygertrioen Vesselil består af folk med rod i såvel den klassiske musik som folkemusikken. De spiller og synger en blanding af deres egne kompositioner og gamle danske ballader – ofte fortællinger om kvinder - som de forarbejder og tolker på deres helt egen måde. Vesselil er: Clara Tesch (Violin, vokal), Elisabeth Dichmann (Bratsch, vocal), Maja Aarøe Freese (Cello, vocal).

4.) Trioen Farvergade er et af vores stærkeste balorkestre i disse år. De spiller dansemelodier fra Sydsjælland arrangeret for violin, fløjte og piano. Melodierne fandt Mads Kjøller-Henningsen i en gammel nodesamling fra 1853, nedskrevet af violinisterne Søren Kristensen og senere Niels Aage Andersen. Farvergade er: Clara Tesch (violin), Mads Kjøller-Henningsen (fløjte, nordisk sækkepibe) og Julian Svejgaard (Piano).

Pause. I pausen kan man forsyne sig i baren til særdeles rimelige priser, man kan købe Cder og nodebøger med de medvirkende musikere, og der vil være lodtrækning om partoutbilletter til en række folkemusikfestivaler, heriblandt Tønder Festival.

5.) Efter pausen kommer Lene Halskov og synger ballader med os, og så er det bare om at synge med. Ballader er ’fortællende viser med rødder i middelalderen’, men derfor kan de jo sagtens have noget at fortælle os der lever i 2023. Lene Halskov ved en masse om ballader og skæmteviser, og det er ikke ofte man får lejlighed til at synge sammen med hende, så vi glæder os.

6.) Tobias Elof spiller på den lille ukulele som så mange af os synes er sjov, men som meget få af os i virkeligheden kender som solo instrument. Tobias har spillet ukulele siden han var 6 år gammel, og har turneret solo i hele Europa og over store dele af Asien. Glæd dig til at genopdage det lille instrument i hænderne på landets dygtigste ukulele-solist.

7.) Trioen Morten Alfred & Vingården består af saxofonist Charlotte Andersson, guitarist Morten Alfred Høirup og så er multiinstrumentalist Mads Kjøller-Henningsen (Fløjte, nordisk sækkepibe, fløjte) med som gæst, i stedet for trioens violinist, Kristian Bugge, som er på turné i USA. På den måde får vi alligevel en lille verdenspræmiere denne aften på Metronomen, for de tre har aldrig optrådt sammen før.

8.) De yngste spillefolk i Metronomen den aften bliver helt sikkert trioen Kragetær, som består af Andreas Heigren (Guitar), Freja Exner (Violin) og Thomas Samuel Thomsen (Harmonika, drejelire). Trioen spiller både traditionelt materiale, og deres egne kompositioner, og de tre musikere er pladeaktuel i øjeblikket med EP’en ’Kæntrer’, som du bl.a. finder på Spotify.

9.) Aftenens sidste band, Vik/Toft/Kragesand, er en konstellation som til lejligheden udspringer af det pan-skandinaviske band Viik, og af det danske fusionsband Som Os. Trioen består af den herboende norske komponist og sanger Elisabeth Vik, violinist Annelene Toft Christensen og bassist Jakob Kragesand.

10.) Efter en aften hvor lys, sang og musik har fortrængt vintermørket for en stund, slutter de forsamlede musikere af som ét stort orkester. Derefter er der almindelig hygge, og måske lidt fri jam og dans? Vi glæder os til at se dig!

Hvem og hvad er RadioFolk.dk?

’RadioFolk.dk er en lille uafhængig radiostation og medieplatform, drevet af foreningen Mediehaven. På RadioFolk.dk´s hjemmeside (www.radiofolk.dk) finder du 24-timers flowradio med folkemusik fra Danmark, og masser af podcasts med nyheder, reportager og ny musik. Desuden kan du downloade live-optagelser med musik fra bl.a. Tønder Festival, og interviews med spillefolk, sangskrivere, folkedansere og arrangører, bl.a. i podcasten Katten i Sækken. Platformen drives med støtte fra bl.a. genreorganisationen Tempi, Spot Festival, og ikke mindst Statens Kunstfond. Tak for det. RadioFolk.dk er super stolte af den flotte opbakning vi får fra danske folkemusikere og folkemusikentusiaster, bl.a. via koncerten i Metronomen på Frederiksberg d. 20.11.2023. Tak for den, den er vigtig for os!’ – Morten Alfred Høirup, redaktør, podcaster & formand for Mediehaven.

1000 tak til...

Tak til Frederiksberg Kommune for lån af Musikhuset Metronomen. Tak også til Musik over Præstø Fjord, Nordic Folk alliance, Tønder Festival, Nordic Folk Festival, Godtfolk Festival og Fannikerdagene for støtten. Mange tak desuden til de frivillige og til de deltagende musikere som alle arbejder og spiller gratis i en god sags tjeneste. Se og hør mere på www.radiofolk.dk

For yderligere info kontakt:

Morten Alfred Høirup, musiker, komponist, podcaster. Formand for foreningen Mediehaven som driver RadioFolk.dk. email: mortenalfred@gmail.com