NYHEDER
Nyhed

En meget mærkelig sommer

Billede
juli 17, 2020
af Morten Alfred Høirup

Efter et vanvittigt forår hvor verden blev udfordret af coronavirus, og den danske live-scene blev sat ud af spillet, er den mærkeligste danske sommer i mands minde nu over os. I det meste af Europa har man genvundet kontrol med virussen, og meget minder nu om tiden før coronavirus i vores del af verden – og så alligevel ikke.

Vi ser ikke mange turnerende musikere på tværs af grænserne i disse måneder, og det er stadig ikke let at få arrangører til at tage chancen og booke bands.

Mange optræder live på facebook for tiden, og det er på en måde som at spille på gaden i gamle dage: Du spiller det bedste du har lært, folk kigger forbi, og hvis de kan lide hvad de ser, og i øvrigt har råd, så betaler de lidt inden de går videre ud i vrimlen af online-tilbud fra danske og udenlandske spillefolk.

Jeg spillede selv sådan en koncert for nyligt sammen med den danske violinist Kristian Bugge og sanger og perkussionist Mia Guldhammer. Det var en rigtig fin oplevelse og vi spillede for et ‘publikum’ som fordelte sig over store dele af den vestlige verden, ikke mindst USA. Find og Se koncerten på vores facebookside – musikken starter ca. 8 min. inde i videoen!

Mia Guldhammer og jeg planlægger i øvrigt stadig at indspille et live-album med gæster på Musik over Præstø Fjord Festival, men vi har pga virussen måtte udsætte det et år. Det er jo i sagens natur ærgerligt, men det er også lidt sejt, for vores koncert og pladeindspilning kommer så til at ligge d. 6. august 2021 – og det er den dag jeg fylder 60 år, så det skal nok blive et brag af en fest.

Så snart den værste del af pandemien var faldet lidt til ro i vores del af verden, startede vi igen med at skrive musik og indspille videoer. Den her video indspillede vi i min stue på Frederiksberg sammen med to gode kollegaer, nemlig multi-instrumentalist Mads Kjøller-Henningsen og violinist Clara Tesch. Melodien vi spiller har Mia og jeg skrevet sammen og kaldt ‘Polka Umulius’.

Min gamle far og jeg på tur i den danske natur.

For nyligt besøgte vi min gamle far i Dragør, hvor vi fik lov til at indspille en traditionel sang fra Fanø i hans hyggelige værksted. Sangen vi spiller hedder ‘Rundt på gulvet’, og var en af forlægger og ‘underholdningsmager’ Julius Strandberg’s største salgs-suksesser der tilbage i slutningen af 1800-tallet.