NYHEDER
Nyhed

En sommer i musikkens verden!

Billede
juni 8, 2017
af Morten Alfred Høirup

Hvor var det rart at komme hjem til Frederiksberg efter 10 gode dage på turné i USA – fra den fredelige amerikanske vestkyst over prærielandet i nord til den travle østkyst.

På turen spillede jeg sammen med violinist Kristian Bugge og, på nogle af koncerterne, også med den amerikanske metis fiddler Jamie Fox.

Det var en super god oplevelse, vi optrådte bl.a. på den store NorthWest FolkLife Festival i Seattle, besøgte indianerreservatet Fort Belknap i Montana, og underholdt ved en herlig Grundlovsdag, arrangeret af folkene på The Danish Home, en lille times kørsel fra New York City!

Efter fire aktive år med turneer etc., er jeg nu stoppet i folkemusiktrioen Gangspil. Gangspil er en travl konstellation som fordyber sig i – og formidler – traditionel danske musik, og efter mere end 50 koncerter i USA alene i 2016, har jeg brug for at komponere og arbejde med min egen musik.

Og nu vi snakker folkemusiksommer, så skal jeg i løbet af juli måned til Færøerne sammen med Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen Stærk. Dér kommer vi til at arbejde med det danse- og koncertrepertoire som vi efterfølgende video-indspiller på Musik over Præstø Fjord fredag den 11. august 2017.

Jeg glæder mig rigtigt meget til en fortsat dejlig sommer i musikkens verden!!