NYHEDER
Nyhed

Jensen, Bugge + Høirup præsenterer ny musik på progressiv folk festival

Billede
juli 26, 2017
af Morten Alfred Høirup

Så er det endelig ved at være tid! Fredag den 11. august kl. 21:30 – 22:45, spiller Mette Kathrine Jensen Stærk, Kristian Bugge og jeg et fem kvarter langt sæt i Danseladen på Musik over Præstø Fjord.

Vi mixer traditionel dansk musik med vores eget materiale, og arrangerer det hele til lytte-koncert, men samtidig i en form så det også fungerer godt til dans.

Meget ofte ser man udmærkede danseorkestre som spiller den ene melodi efter den anden rigtigt mange gange, uden at arrangere den så den også er interessant for folk som måske ikke selv danser, men bare kan lide at lytte til musikken og se på danserne på gulvet.

Eller et koncertband som arrangerer dejlig dansemusik for koncert, uden at tænke på tempi, rytme, antal ture og tilgængeligt dansegulv, hvilket kan gøre det vanskeligt at danse til.

I Jensen & Bugge + Høirup har vi alle rødder i dansemusikken, og vi synes det er super fedt at spille et sted som Musik over Præstø Fjord Festival, hvor man med Danseladen har tænkt et koncept hvor der danses frit, samtidig med at der rundt om dansegulvet sidder et lyttende publikum på bænke som er bygget som i et teater, eller et cirkus om man vil, det vil sige at de hæver sig op fra gulvet, så man kan se ikke bare danserne, men også bandet som spiller.

Vi synes faktisk konceptet er så spændende at vi får filmfotograf og instruktør, Grete Marie Jensen, til at filme koncerten, og Josh Stærk til at lave lyd og optage koncerten til senere brug.

Vi glæder os meget, og håber at se rigtigt mange dansere, publikummer og spillefolk til danse-koncerten. Og nu tilbage til øvelokalet – vi ses!

Tak til Musik over Præstø Fjord og DJBFA – Komponister og Sangskrivere for tillid, støtte og sparring.