NYHEDER
Nyhed

KLAR TIL AT FEJRER KARL SKAARUPS 85-ÅRS JUBILÆUM SOM SPILLEMAND!

Billede
september 22, 2013
af Morten Alfred Høirup

Lørdag den 5. oktober er jeg blevet inviteret til at deltage i festlighederne i forbindelse med harmonikaspiller Karl Skaarups 85-års juilæum som professionel harmonikaspiller. Jubilæumskoncerten finder sted i Vestervig Kirke i Thy, ikke langt fra Karl skaarups hjem, og en række spillefolk, inklusiv den gamle kæmpe selv, deltager i festlighederne.

I løbet af de seneste par år har jeg været så heldig at spille til en række workshops og baller sammen med Karl Skaarup og violinist Kistian Bugge, og jeg ser meget frem til at spille til jubilæumskoncerten.

Jeg har stor respekt for den gamle og hans store kendskab til den traditionelle musik fra hans hjemstavn. Selvom Karl snart fylder 90 år, er han stadig et musikalsk kraftværk, og det er elt fantastisk at spille med ham. Han fortalte mig engang hvordan han spillede til sit første bal i 1928 som 4 årig, og hvordan danserne sang med når han spillede, og på den måde understøttede både ham og de velkendte melodier. Karl Skaarup er en fantastisk musiker, han har spillet harmonika hele sit liv, og jeg er sikker på han bliver ved med det lige til det sidste.

Yderligere information, klik her.