NYHEDER
Nyhed

LYT TIL DANSK ROOTS- OG FOLKEMUSIK PÅ RADIOFOLK.DK!

Lyt og del

Billede
december 4, 2016
af Morten Alfred Høirup

Lige siden starten af 80’erne har jeg arbejdet med radio og medier, og især lavet radio om den danske og internationale roots- og folkemusikscene.

Først i mange år som freelance på DR, siden på Den 2. Radio (den2radio.dk).

I de seneste tre år har jeg arbejdet som redaktør på RadioFolk.dk, en lille online radiostation med masser af roots- og folkemusik, sangskrivere, blues og verdensmusik fra Danmark.

På Radiofolk.dk kan du høre programmer som Katten i Sækken med nyt fra den danske folkemusikscene, Tonesproget med nyt fra den danske sangskriverscene, Kompas med nyt fra den danske verdensmusikscene, Blues on Demand med nyt fra den danske bluesscene, Folk Live med live-optagelser, og meget, meget mere.

Programmerne er med skiftende værter, meget ofte musikere og komponister fra den danske musikscene, og både på dansk og engelsk.

Et andet meget populært program er What’s Cooking Folks?, en udsendelse hvor danske og udenlandske musikere præsenterer Cder og fortæller om hvad der sker i det land og indenfor det område som de selv kommer fra.

Værter i What’s Cooking Folks? tæller bl.a. folk som den finske multiinstrumentalist Arto Järvelä, den svenske violinist Anna Lindblad, den danske violinist Kristian Bugge, den native-amerikanske violinist Jamie Fox og den fransk-canadiske violinist David Boulanger.

Det er mig en stor glæde at arbejde med radio, det er en fed måde at fortælle historier på, og jeg har gjort de i over 30 år.

Du kan streame RadioFolk.dks udsendelser live, on demand og du kan podcaste på: www.radiofolk.dk