NYHEDER
Nyhed

På vej ind i det nye år, med masser af bolde i luften

Billede
december 22, 2018
af Morten Alfred Høirup

Det er altid en særlig oplevelse for mig at se tilbage på året der gik, og frem til året der kommer, og i dagene mellem jul og nytår, har vi jo ofte god tid til den slags.

Podcasts om dansk folkemusik
Jeg har en masse bolde i luften i disse tider, og det er super spændende. Jeg kan se tilbage på et godt samarbejde med gode kollegaer, om at udvikle på ideen om at lave radio og podcasts om den danske folkemusikscene. Man kan følge resultaterne af det samarbejde på RadioFolk.dk, og på iTunes og Spotify, hvor du finder podcasts som ‘Katten i Sækken – en podcastserie om den danske folkemusikscene lige nu’ og ‘Spillefolkenes hemmeligheder – en rejse i dansk folkemusik’ og endelig serien ‘Folk Live’, med optagelser af danske bands fra Tønder Festival. Alle podcasts som det har været super spændende at udvikle, tilrettelægge og producere, og flere er heldigvis på vej.

Vi dannede i sensommeren foreningen Mediehaven som arbejder på at styrke dansk folkemusiks tilstedeværelse i medierne i Danmark og Udland, og den forening er jeg meget stolt af at være formand for – det er et samarbejde jeg venter mig rigtig meget af.

Faktisk er RadioFolk.dks facebook-side Danmarks største folkemusikmedie, og formodentlig verdens største medie, med fokus på den danske folkemusikscene. Mere end 3.000 folkemusikinteresserede følger og får dagligt information og inspiration på den side. Du finder den her!

Mia Guldhammer og jeg har lige været i studiet og indspille en håndfuld gamle danske sange, som vi bl.a. skal bruge til videoer og til Spotify og iTunes.

På rejse med musikken
Når det kommer til det med at komme ud og møde publikum, så er der også dér masser af bolde i luften, og alt tyder på at der bliver en del rejseaktivitet i 2019, hvor jeg planlægger at turnere med forskellige konstellationer i Danmark, Tyskland, USA og Canada.

Af nyere tiltag kan jeg med glæde nævne mit yderst inspirerende samarbejde med den danske sangerinde og traditionsbærer Mia Guldhammer, og mit genopfriskede musikalske partnerskab med min gode gamle ven og kollega, den amerikanske violinist Ruthie Dornfeld, som jeg har spillet sammen med i bl.a. American Café Orchestra, i mange år.

Mia og jeg er i fuld gang med at udvikle vores materiale, og spiller vores første koncerter i bl.a. Danmark og Tyskland her i løbet af 2019.

Sammen med Ruthie – som jeg har kendt og spillet med siden 80’erne – optræder jeg i såvel Danmark, Tyskland og USA i det kommende år, og det glæder jeg mig selvfølgelig også meget til.

Samarbejdet med harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen og violinist Kristian Bugge i trioen Jensen, Bugge & Høirup, er noget præget af at vi alle har så travlt med mange forskellige projekter, men vi kan dog se frem til adskillige jobs i Danmark i 2019, samt en turné med den gamle dansk-amerikanske violin- og harmonikalegende Dwight Lamb i juni måned, i det amerikanske MidtWest – lige midt i Trump-land.

Og så er der jo samarbejdet med Kristian Bugge og den pan-skandinaviske trio Fru Skagerrak om en sommerturné i Canada under overskriften Scandinavian String Alliance, og meget mere, men det skal jeg nok skrive om her på bloggen i de kommende måneder.

Nu vil jeg slutteligt ønske familie, venner, bekendte og arbejdskollegaer en rigtig dejlig jul og et fantastisk nytår – vi ses derude!