NYHEDER
Nyhed

TAK FOR EN HELT ENESTÅENDE FESTIVALOPLEVELSE!

Billede
september 7, 2015
af Morten Alfred Høirup

I dagene 28.6. – 5.7 2015 optrådte jeg på Festival of American Fiddle Tunes som afholdes hvert år på den gamle militærforlægning Fort Worden i Port Townsend, i staten Washington, på den amerikanske vestkyst.

Det blev en meget fin oplevelse med et væld af workshops, musik til dans og ikke mindst koncerter for tusinder af mennesker med den danske trio, Lydom, Bugge & Høirup, som lige nu er cd-aktuelle, og med min gamle ven og musikalske sparringspartner, violinist Ruthie Dornfeld, som bor i Seattle, og som med rette regnes for en af de lokale stjerner på Festivalen. (Se Youtube-video med Lydom, Bugge & Høirup her)

Blandt de mere etablerede navne på festivalen mødte vi fine og samtidig respektindgydende folk som Rodney Miller og Sandy Bradley, Bruce Green og John Haywood, Lisa Ornstein, André Marchand og Normand Miron, Jamie Fox og mange, mange flere.

Alt i alt en dejlig, og i øvrigt rigtig varm uge, på en af de mest inspirerende og velarrangerede festivaler, som jeg har oplevet, med denne her helt sælige blanding af workshops, jamsessions, dans og konceter.

I festivalprogrammet omtales jeg i øvrigt som “en af verdens mest respekterede rytmeguitarister”, og selvom det nok er lidt af en overdrivelse, så er det jo fedt at spille på en festival hvor man melder ud på den måde!

Et af de store hits på festivalen blev i øvrigt “Ingelas Vals” som jeg skrev i 2008. Det var sjovt at opleve den spillet til dans om aftenen af et hold på omkring 35 festivalkursister, og se hvor godt den blev modtaget af dansere, spillefolk og tilhørere i øvrigt. Tak til alle involveret for dén oplevelse, jeg håber at der kommer flere af dem i de kommende år 🙂