NYHEDER
Nyhed

To tidlige forårskoncerter

Billede
april 27, 2018
af Morten Alfred Høirup

eg ser frem i disse dage til et par sjældne koncerter med to gode venner og kollegaer, den amerikanske métis violinist Jamie Fox og den danske violinist og rigsspillemand Kristian Bugge.

I maj 2017 turnerede vi i USA, hvor vi spillede en række koncerter på NorthWest FolkLife Festival i Seattle (Washington), og på spillesteder i Vancouver (British Columbia), Missoula (Montana) og New York City.

Siden har vi spillet en håndfuld danse og koncerter i bl.a. Roskilde, Farum og Odense, og i det hele taget nydt at møde det danske folkemusikpublikum.

Det fortsætter vi med, og nu går turen først til Musikhuset Aarhus hvor vi spiller søndag d. 1. april kl. 15:00, og siden til Mors hvor vi spiller i Gaard Bageriet søndag d. 22. april kl. 14:30.

Repertoiret er en blanding af traditionelle danske dansemelodier og melodier fra métis indianernes violintradition, krydret med en lille håndfuld gamle danske sange, og hvad vi ellers finder på til lejligheden – inklusiv nogle gode historier om de mange store personligheder, som vi har mødt på vore rejser med musikken.

Her er en lille appetitvækker, nemlig métis melodien “Sitting Bull”, som vi har lært af Jamie.