NYHEDER
Ny udgivelse

Ylva’s Velkomst – ny musik i sommerheden

Lyt og del

Billede
juni 26, 2022
af Morten Alfred Høirup

Ylva’s Welcome (Ylva’s Velkomst) er historien om en lille pige ved navn Ylva, som kom til verden i begyndelsen af sidste år, men det er også historien om det stolte handelsskib Ylva som kommer hjem efter en lang og begivenhedsrig rejse til fremmede lande. Melodien Ylva’s Welcome handler med andre ord om tro, håb og kærlighed.

”Da vi sad og arbejde med den her melodi var vi meget optaget af at Kristians søster netop havde født en dejlig lille pige som skulle hedde Ylva. Vi talte om den utrolige livsrejse hun nu skal ud på i de næste mange år, og samtidig så vi billedet for os af et stort gammelt sejlskib som vender hjem efter at have rejst tusinde af sømil i alt slags vejr.”

De to danske musikere violinist Kristian Bugge og guitarist Morten Alfred Høirup er begge veteraner på den danske og internationale folkemusikscene. Sammen med gode venner har de i årenes løb turneret med især traditionel dansk folkemusik i bl.a. Danmark, Norge, Tyskland, USA og Canada, og med Ylva’s Welcome spiller de nu ud med deres første fælles bud på spritny musik med rødder i den nordiske folkemusiktradition.

”Ideen med den her melodi er at give den der lytter et håb og en tro på at det hele nok skal gå godt, og også gerne et ordentligt skud energi og lyst til bare at skråle med”

Ylva’s Welcome indgår Kristian Bugge og Morten Alfred Høirup et samarbejde med de to fremragende finske musikere Tapani Varis (Kontrabas, jødeharpe) og Eero Turkka (Mundharmonika, overtonesang og strubesang).

Ylva’s Welcome er indspillet og mixet hos producer og lyddesigner Torben Sminge i hans Snowville Recordingstudio i Odense, og mastering er foretaget af Søren Oliver Due.